Translate

12 Μαρτίου 2008

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

ΒΙΝΤΕΟ 1

ΒΙΝΤΕΟ 2




ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ πανδημίας λαμβάνει η παιδική παχυσαρκία στο δυτικό κόσμο, όμως η χώρα μας διατηρεί την πρωτιά, καθώς η συχνότητα της παχυσαρκίας σε παιδιά 6-11 ετών φθάνει το 54% και σε εφήβους 12-17 ετών το 40%. Με σκοπό την ενημέρωση του πληθυσμού για την παιδική παχυσαρκία, το υπουργείο Υγείας έχει εντάξει στην εκστρατεία ενημέρωσης «Η ζωή έχει χρώμα» το θέμα της υγιεινής διατροφής, μέρος του οποίου αποτελεί η παιδική παχυσαρκία.

Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπονται σειρά δράσεων όπως η επίσκεψη Ολυμπιονικών και μετεχόντων στην καμπάνια «Η ζωή έχει χρώμα» σε σχολεία της χώρας, όπου θα διανεμηθούν ενημερωτικά έντυπα σε παιδιά και εφήβους, η διοργάνωση εκδήλωσης στο μετρό του Συντάγματος για ενημέρωση των παιδιών σε ένα υγιεινό διατροφικό πρότυπο και η συνεργασία με την EΡΤ για προβολή σχετικών ενημερωτικών εκπομπών.

Κατά τη διάρκεια χθεσινής εκδήλωσης στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός κ. Δ. Αβραμόπουλος προανήγγειλε, χθες, την παρουσίαση στις 17 Μαρτίου του σχεδίου δράσης του υπουργείου για τη διατροφή και τις διατροφικές διαταραχές, μέρος του οποίου είναι η οργανωμένη αντιμετώπιση της επιδημίας της παιδικής παχυσαρκίας, καθώς και η καταπολέμηση του απειλητικού φαινομένου της νευρικής ανορεξίας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ι. Ιωαννίδης, ανακοίνωσε τη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων σε εφήβους για τη διάγνωση των αθλητικών τους δυνατοτήτων, ενώ πρότεινε τα προαύλια των σχολείων να παραμένουν ανοικτά, ώστε να μπορούν τα παιδιά να παίζουν σε ασφαλείς χώρους, ενώ ο υπουργός Μεταφορών σημείωσε πως αφίσες για την προώθηση του μηνύματος θα αναρτηθούν σε όλα τα μαζικά μέσα μεταφοράς.

Χαιρετισμό στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην εφαρμογή του προγράμματος, απηύθυναν στην εκδήλωση ο υφυπουργός Παιδείας, Αν. Λυκουρέντζος, ο γενικός γραμματέας καταναλωτή, κ. Γ. Οικονόμου, η γενική γραμματέας Πρόνοιας, Αγγελική Τροχάνη, και ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρ. Παναγόπουλος.

"Κάλιο Αργά παρά Ποτέ".
Συγχαρητήρια στους Υπουργούς τους συνεργάτες τους και την ΕΡΤ.

Για την μνήμη
PORGROW PROJECT

1 σχόλιο:

JaCk είπε...

Greetings from Italy :D